Stúdió infó

Tisztelt Vendégeink!
Stúdiónk zavartalanul üzemel, azonban jelenleg kizárólag csak előre egyeztetett időpontban tudunk a rendelkezésetekre állni, minta és időpont egyeztetésre, piercingre. Ennek a leggyorsabb módja a Messenger-en keresztüli egyeztetés.
Gaboart Tattoo, Piercing & Art Studio - Ink Bt. 9400 Sopron, Bem utca 1. +36 99 314-753 gaboart[@]gaboart.hu
Magyarország legrégebben működő tetoválóstúdiója vagyunk. A több mint 25 év alatt összegyűlt szakmai tapasztalatunk kivételes. Exkluzív, de ami még ennél is lényegesebb -nyugodt környezetben készítjük el az egyedi, művészi kivitelű tetoválásodat és testékszeredet. De nemcsak ezzel bánunk felelősséggel, hanem a higiéniai és egészségügyi vonatkozások is fontosak számunkra, ezért kizárólag EU engedéllyel rendelkező felszerelést használunk.

Gyakran ismételt kérdések

Többen a rövid írásokat olvassák szívesebben, ezért kezdésnek érdemes egyetlen fontos kérdésre csökkenteni a felsorolást.

Kell-e személyesen ellátogatnom a stúdióba, ha tetoválást szeretnék?

Igen:

  • mert a tetoválás egy életre szól, s én a helyedben megnézném előtte, hogyan működnek ott a dolgok, ahol majd elkészíttetem ezt a nagy felelősséget igénylő alkotást
  • mert a tetoválóval nemcsak a mintát kell egyeztetni, hanem meg kell nézze a bőrödet is, valamint pontos méretet vesz a tetoválandó területről, az izmok elhelyezkedéséről
  • mert árainkról személyesen tudunk csak tájékoztatni és az időpont(ok) lekötéséhez szükséges előleget valamint a munkamegbízási szerződést is személyesen tudod intézni

(Kivétel: Ha nagyon messze laksz és esetleg már többször is voltál nálunk, akkor vedd fel a kapcsolatot a stúdió menedzserével, Jenőffy Ildikóval és szükséges lépések elintézhetőek elektronikus úton)

…eddig a zanzásított verzió. De a tetoválás olyannyira komlex dolog, hogy rengeteg egyébb kérdés is felmerül, ezeket viszont nem érdemes tőmondatokban tárgyalni, ezért a következő írás nem lesz rövid olvasmány, de a gyakran ismételt kérdésekre a több mint negyed évszázados szakmai gyakorlatom alapján válaszolok és talán azok is találnak benne megfontolandót, akik már nem az első tetoválásukat készíttetik. Azonban legelőször néhány fogalmat szeretnék egyeztetni, mert úgy tapasztalom, hogy ezeket a többség rosszul értelmezi.

Szakmai gyakorlat, profizmus és egyebek

Nem egyszer megtörtént, hogy jelentkezett hozzánk olyan tetováló munkafelvételre, aki önmagát 18 év szakmai tapasztalattal rendelkező, profi tetoválóként mutatta be (a munkáin ez nem látszott), s mikor megkérdeztem, hogy melyik stúdióban szerezte a gyakorlatát, azt a választ kaptam, hogy még nem dolgozott egy stúdióban sem. A hivatalosan elismert szakmai gyakorlat azt jelenti, hogy adószámmal rendelkező vállalkozást üzemeltet a tetováló, vagy annak bejelentett alkalmazottjaként tetovál. Ez alapján az előbb említett jelentkezők nulla szakmai gyakorlattal rendelkeztek. Sajnos mára a profi szó jelentését is elcsépelték. Most mindenki profi, aki egy egyenes vonalat már húzni tudott a tetoválógéppel. A profi azonban azt jelenti, hogy évtizedes szakmai múlttal rendelkezik, a keze alól kikerülő tetoválások és a szolgáltatás egésze (pld. a stúdió felszereltsége, a sterilitás és higiénia, az egészségügyi megbízhatóság és még sorolhatnám) prémium minőségű. Arra is érdemes odafigyelni, hogy olyan hivatalosan üzemelő stúdiót válassz, ahol bejelentetten dolgozik a tetováló, mert sajnos ebben a szakmában gyakori a feketemunka. Nálunk mindenki hivatalosan dolgozik.

Tisztaság a stúdióban

Nemcsak azt jelenti, hogy odafigyel a tetováló a tetoválás közbeni egészségügyi kritériumokra, de azt is hangsúlyozottan jelenti, hogy tetoválás közben keletkező, veszélyes hulladéknak minősülő, véres törlőkendőket, használt tűket, tűmodulokat, markolatokat stb. előírásszerűen gyűjti, tárolja, szállíttatja a hivatalos megsemmisítőbe és erről igazolást tud felmutatni. Sajnos a stúdiók döntő többsége kihagyja (azt az összességében töménytelen mennyiségű veszélyes, fertőző hulladékot egyszerűen a kommunális hulladékba csempészik) és bár ez egy amolyan elhallgatott része a tetoválás műfajának, én azt javaslom, hogyha környezettudatos embernek tartod magad, akkor csak és kizárólag olyan stúdióban tetováltass, készíttess testékszert, ahol a veszélyes hulladékot hivatalosan megsemmisíttetik. A mi stúdiónk például ilyen, a partnerünk az Ökoprofil Kft. (http://www.okoprofil.hu)

A tetoválás előtt

Hogyan válasszak témát?

Erre egyrészt könnyű a válasz, másrészt meg bonyolult. Nyilván érdemes olyan témát választani, amelyhez van valamilyen személyes kapcsolatod, amelyhez valamilyen okból vonzódsz. De közben próbáld elkerülni a sablonos, hétköznapi vagy az éppen akkor közkedvelt tömegmintákat és divatirányzatokat, hiszen a tetoválás egy életre szól. A személyes hang megtalálásánál se ess át a ló túloldalára- a legrosszabb ötlet ha konkrétan az egész életedet akarod egyetlen mintába sűríteni, mert ez valójában annak a dolognak a kitekert értelmezése, hogy aki összegyűjtött jópár tetkót az évek során, az tudja ezeket a mintákat az élete egy-egy szakaszához kapcsolni. Ezért készíttess inkább olyan tetoválásokat, amelyek ezeket a számodra fontos dolgokat jelképezik(!) az életed adott szakaszában.

Mekkora tetoválást válasszak?

Szeretném leszögezni, hogy számunkra mindegy, hogy kis vagy nagyméretű mintáról van szó, minkettőt ugyanolyan odafigyeléssel dolgozzuk ki számodra, úgyhogy elsősorban Neked fontos tudnod, hogy mekkora projektbe fogsz bele. Első tetoválásnak javaslom, hacsak nem vagy nagyon elszánt, hogy kb. kézfejnyi méretű mintában gondolkodj, az simán kibírható bárki számára, így Neked is könnyebb lesz felmérned, hogy mennyire a Tiéd ez a műfaj. A kisméretű minták esetében kiemelten fontos, hogy olyan helyre kell őket tenni, ahová a méretük alapján illenének. Pld ne a vállizmod, vagy a lapockád közepére akard elhelyeztetni, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy ezek választások a későbbiekben, ha folytatni szeretnéd a tetoválást, megbosszulják magukat.

De nyilván az a legideálisabb, ha egy testrész egészét (pld. a felkar teljes külső oldalát) fedő mintában gondolkodsz, hiszen egy kompozíciót így lehet a legszebben elhelyezni. Ez már nyilván egy nagyobb vállalás, ehhez bizony többszöri alkalom szükségeltetik. Az a legjobb, ha az első alkalom utáni nekiüléseket, egymás utáni két napokra tervezed be. Ez alatt a két nap alatt nagyméretű felületet el tudunk készíteni és a két alkalom négyhetes gyógyulási szakaszát is két hétre le lehet így csökkenteni. Értelemszerűen ehhez több szabadidőre van szükséged mintha csak egy kis tetkóra ülnél le és a fájdalom szintjén is jobban igénybe fog venni, de ennek ez a módja és ha eltérsz ettől, az csak megnehezíti a tetoválás elkészültét. Ha azonban ennyire nem érzed elszántnak magad, akkor válasszál inkább vmi kisebb mintát, mert tény, hogy a nagyméretű minták nem valók mindenkinek.

S bár egy teljes kar, vagy akár csak egy vádli körben is igen nagy méretű munka, de a háttetoválás az ami igazán egy külön kategória. Többek között azért is, mert az olyanokat is keményen próbára tesz, akiknek egyébként már több tetoválásuk van. Ha még nincsen tetoválásod, akkor ez az “egyenlőre felejtsd el” kategória, de ha már van, akkor is jól gondold át, hogy belevágsz-e. Nem is kérdés, hogy egy háttetoválás nagyon impozáns tud lenni, de egyrészt a fájdalomtűrő képességet, a türelmet és a pénztárcát is próbára fogja tenni egy ekkora vállalkozás, másrészt pedig a készítése nagyon időigényes, a folyamatos gyógyulási idő pedig nem egyszerű, ezért ez csak úgy működik, ha ez idő alatt Te is rendesen erre tudsz fókuszálni. Ez csak úgy mellékesen, néhanapján nekiállva nem fog összejönni, úgyhogy ezzel várd meg míg minden téren felkészültnek érzed magad és a kellő szabadidővel is rendelkezel.

Még egy utolsó megjegyzés a tetoválás méretét illetően. A TV műsorokból az jön le egy laikus számára, hogy leülsz kétszer, aztán kész egy teljes kar vagy hát tetoválás. Ez a valóságban nem így működik. Ahhoz, hogy részletgazdag legyen a minta és ne csak felszínesen legyen megdolgozva a bőr, hanem valódi és tartós színkontrasztja legyen a tetoválásnak hosszú évek múltán is, ahhoz rendesen meg kell dolgozni a felületet, ez pedig időigényes feladat. Egy nagyobb méretű, prémium minőségű tetoválás elkészítése pedig sokáig tart.

Hogyan lesz az ötletből terv a tetováláshoz?

Ahogyan korábban is utaltam rá, érdemes olyan témát választani, amelyhez vonzalmat érzünk. Lehet ezt még személyesebb hangvétellel is ellátni, de azért nem érdemes túlfilozofálni. Gondolj arra, hogy pld. egy japán Haiku-ban a cseresznyevirág az egyszerűen csak cseresznyevirágot jelent, nincsen mögöttes tartalom, önmagát jelenti, szépségében az ami. Valamint a tetoválás nagyon alkalmas szimbolista módon értelmezett képek létrehozására, ezért érdemes a témát jelképező képben gondolkodni. Szóval, ha megvan a téma, akkor egy személyes egyeztetés(!) során a tetoválóval ki lehet alakítani egy közös nézőpontot, amely a Te kérésedből és az Ő szakmailag átgondolt javaslatainak az egészséges kombinációjából fog állni. Kihangsúlyoznám, hogy nálunk az a szokás, hogy megpróbáljuk a mintával kapcsolatos kéréseidet maximálisan figyelembe venni, hiszen Te fogod viselni a tetoválást, de figyelembe vesszük az adott minta szakmai jellemzőit is és ne várd el, hogy szakmailag indokolatlan, hibás kompozíciókat, színösszetételt használjunk, mert esetleg egy a témában laikus éppen úgy gondolja jónak. Tehát a személyes megbeszélése, egyeztetése a mintának a szakemberrel kiemelt fontosságú, hiszen ez a legelső lépés egy kiváló minőségű tetováláshoz, amelyet egész életben büszkén viselhetsz. Plusz azért is elengedhetetlen találkoznunk személyesen, mert a tetoválás tervének elkészítéséhez pontos méretet is kell vennünk.

A következő lépésben, a tetoválásod időpontjának elérkeztéig a tetováló a megbeszélteket alapul véve elkészíti a tervet. A terv, amit prezentálunk, átgondolt munkafolyamat eredménye és mire eléd kerül, a kérdéses vagy hibás szóbeli koncepciók ki vannak belőle küszöbölve, tehát előfordulhat, hogy valamennyit változik a tervezés közben is. A terv azonban még nem a tetoválás, hanem egy érthető, vizuális koncepció, amely alapján el lehet készíteni a tetoválást. Ezt mérettől és bonyolultságtól függően, néhány nappal a tetoválás előtt vagy egyszerűbb, kis minták esetében közvetlenül a tetoválás előtt egyeztetjük közösen még egyszer, s ha minden oké, akkor kezdődik csak a tetoválás.

Ki készíti el a tetoválásomat?

Rengeteg féle stílusirányzat létezik a tetoválás műfajában, olyan viszont nincs, hogy egy tetováló egyszemélyben az összes létező stílusú mintát ugyanolyan szakértelemmel és türelemmel tudja elkészíteni. Azért, hogy lehetőleg minden kérésre fel legyünk készülve, stúdiónkban öt kiváló tetováló áll rendelkezésedre, akiknek megvan a saját szakterületük. Természetesen számít az is, hogy melyikünkkel szeretnél tetováltatni, de az is befolyásolja, hogy a minta, amit szeretnél, az adott tetováló szakterülete-e, szívesen készíti-e el az adott mintát, ugyanis a legjobb tetoválások abból születnek, ha a tisztelt Megrendelő és a Tetoválóművész összhangban gondolkodnak a mintáról.

Mennyibe kerül a tetoválás?

A kérdés némileg helytelen, ugyanis nem a tetoválásért fizetsz, hanem a tetoválóművész idejét béreled, amíg az adott mintát létrehozza a bőrödön. Ez egy kis minta esetén lehet fél óra, de egy komplex minta esetén akár 30-40 is, ráadásul “hozott felületre” dolgozunk, ezért a bőröd milyensége is nagyban befolyásolja az időt. Ezen felül az egészségügyileg biztonságos, profi szintű tetoválás eszközigényes, valamint a tetoválást megelőzi a tervezési munkafázis és a stencil előkészítése, amelyek gyakran sok- sok órát igénybevesznek még azelőtt, mielőtt egyáltalán a tetoválás elkezdődne, plusz a veszélyesnek minősülő hulladék szállítása és megsemmissítése is része mindennek, tehát ezek összessége az ár.

Mi a dolgom a tetoválás előtt?

Túl sok tennivalód ugyan nincsen előtte, de azok viszont nagyon fontosak. Lehetőleg olyan bőrfelületet válassz, amelyen csak kevés, vagy egyáltalán nincs anyajegy. Ha ez nem megoldható és a tetoválásban is nagyon zavaró helyre kerülnének, akkor érdemes előtte ezeket lézerrel eltávolíttatni. A legnehezebben és a leglassabban, száraz, lebarnult bőrre lehet tetoválni, úgyhogy javasoljuk, hogy ne napoztasd és legalább egy héttel az időpont előtt kezd el előkészíteni napi krémezéssel a bőrfelületet. A tetoválás előtti napon vigyázva borotváld le, szőrtelenítsd (nem baj ha nem lesz tökéletes, inkább a kíméletességre ügyelj). Aztán már csak annyi a dolgod, hogy tedd szabaddá magad arra időre amíg a tetoválásod elkészül. Mivel egy felnőttnek rohanás az élete, ez gyakran nem is olyan egyszerű dolog, azonban vedd figyelembe, hogy ez a Te napod, a Te tetoválásod, amely egy életre fog szólni és megérdemled, hogy ez az idő csak Rólad szóljon. Mi ehhez biztosítjuk a nyugodt környezetet és a profizmust, Neked csak nyugodtan kell ülnöd ezidő alatt.

A tetoválás

Hogyan készül a tetoválás?

A kezdés előtt még egyszer átbeszéltük a mintával kapcsolatos legfontosabbakat, s ha minden oké, csak onnantól kezdődik a tetoválás azzal, hogy elkezdünk a bőröddel foglalkozni. A bőrfelület fertőtlenítése után elhelyezzük rajta a stencilt (vagy pld takarásoknál, ahol gyakran ez a módszer nem használható, felrajzoljuk a bőrre a mintát). Ekkor ellenőrizhető a minta elhelyezkedése a testen, s ha ez is rendben van, akkor ér csak először tű a bőrödhöz. Bár a fájdalom szubjektív, de használunk Lidocain tartalmú krémet munka közben, hogy lehetőleg csökkentsük a fájdalmat. Kiemelt fontosságú, hogy nyugodtan ülve kibírj annyi időt, amíg elkészül a tetoválásod. Egy négyórás nekiülés esetén ideális két szünetet tartani. Ez jó Neked és jó a tetoválónak, de ha ennél gyakrabban akarsz felugrálni, vagy izegsz- mozogsz folyamatosan, azzal csak hátráltatod, kizökkented a művészt és tetoválás elkészítése is tovább fog tartani. Hozz magaddal egy szendvicset, csokit, amit a szünetekben elfogyaszthatsz, különben az éhesen tetováltatatás gyorsan ki fog fárasztani.

A tetoválás után

Gyógyítási útmutató

A tetoválás végleges kinézetét kb. 75%-ban határozza meg az, hogy a tetováló a legjobb tudása szerint, a legkiválóbb eszközök felhasználásával elkészíti azt. A fennmaradó 25% azon múlik, hogy a tetoválás hogyan lett legyógyítva. A friss tetoválás gyógyászati szempontból egy horzsolásnak felel meg. Az első néhány napon olyan érzés lesz, mintha leégett volna a napon. Mivel a bőrt a tetováló tű az adott felületen megdolgozza, ennek a felületnek gyógyulnia kell. Ez az idő néhány naptól három hétig is eltarthat, attól függően, hogy milyen gyorsan gyógyulnak az Ön sérülései és milyen intenzíven kell a mintát a bőrbe juttatni. Megkönnyíti a munkát és a gyógyulást is gyorsítja, ha tetoválás előtt a bőrfelület legalább egy héttel, intenzív krémezéssel elő van készítve. A hátra, hasra és mellre készített tetoválások a legtöbb esetben gyorsabban gyógyulnak, mint a kezekre és lábakra készítettek. Egy vékony var képződik a friss tetoválás felületén, amely magától le fog jönni. Az odaszáradt vér és sebnedvek a felesleges festékmennyiséggel együtt már az első napokban távoznak a tetoválásról. Ez gyakran megtéveszti azokat, akiknek még nincs tapasztalatuk: a festékanyag távozása nem azt jelenti, hogy a komplett tetoválás eltűnik, csak a felesleges mennyiség távozik. Szóval semmi pánik, ez teljesen normális, a gyógyulási folyamat része. Pár nap elteltével a tetovált felületről a felső bőrréteg lehámlik és egy vékony, fényes, új réteg képződik. Ez viszketéssel jár, amely szintén a gyógyulási folyamat része. A bőr teljes regenerálódása kb. egy – másfél hónapot vesz igénybe.

Hogyan bánjuk a friss tetoválásunkkal?

A friss tetoválást meleg vízben kell áztatni néhány percig, ez megkönnyíti és meggyorsítja a váladéktávozást, majd hideg vízzel kell összezárni a pórusokat. Ez talán kicsit kellemetlen érzés, de nagyon célravezető. Ezután vékonyan be kell krémezni. Az első 5-6 napban –krémezés után- fóliával is le kell takarni, így védhető a sérülésektől (pl. ruhanemű/ágynemű beleragadhat, dörzsölheti stb.). Javasoljuk a Suprasorb fóliát, amely nem akadályozza a bőr lélegzését. Figyelni kell arra is, hogy a var, ha kiszárad, sérülékennyé válik, ami a tetoválás végleges kinézetének a rovására mehet. Ezt elkerülendő, a felületet két héten keresztül napi több alkalommal a kifejezetten erre a célra kifejlesztett krémmel, vékonyan be kell kenni, amely nemcsak a kiszáradástól védi a tetoválást, hanem a gyógyulást is gyorsítja (Heile- heile Tattoo, Tattoomed, Hustle Butter). Bármi mással krémezni tilos! Fontos, hogy a képződött vart nem szabad lekaparni, mert sérülhet a friss felület. A gyógyulási idő alatt szaunázni, úszni, strandolni, illetve napozni, szoláriumozni tilos és kerülni kell az aktív sportolást is! Egyrészt a szervezet keményen dolgozik ilyenkor a gyógyuláson, másrészt az izzadás, illetve az adott felület igénybevétele, túlzott kiáztatása is sokat árthat a tetoválásnak. A gyógyulás után is vigyázni kell a tetoválásra, védeni kell a kiszáradástól és az erős napsugárzástól, hogy minél tovább megőrizhesse eredeti színeit!

Általános üzleti feltételek

Az itt összefoglalt dolgok nem tartalmazzák a teljes ÁÜF-et, csak előzetes tájékoztató jellegűek, néhány fontos kérdést kiemelve.

Mennyi idős kortól lehet tetováltatni?

6 éves kor alatt a stúdióba belépni tilos! 18 éves kor alatt belépés csak szülői felügyelettel! 16 évet betöltött személynek tetoválást kizárólag szülői beleegyezéssel és felügyelettel tudunk vállalni, de ez nem jelenti azt, hogy minden esetben ha a szülő beleegyezik is, elvállaljuk a tetoválás elkészítését.

Szükséges-e időpontot foglalni?

Igen! Az időpont egyeztetés legjobb módja, ha egy rövid telefonos/e-mailes/facebookon történő egyeztetés után személyesen látogatsz el stúdiónkba. A tetoválás örök és levehetetlen, elkészíttetése fájdalmas, a tetoválónak pedig hatalmas felelősség, így az e-mailen vagy telefonon történő mintaegyeztetés nem pótolhatja azt a személyes megbeszélést, amelynek alapján egy művészien kidolgozott, egyedi, pontosan méretre szabott mintát tervezhetünk Neked. E megbeszélés során tudunk időpontot egyeztetni, s míg az elérkezik, mi kidolgozzuk a tetoválás tervét. A tetoválás örökre szól, ezért nem árt, ha kellően átgondolt mintatervezés előzi meg. Ha nagy távolságra laksz Soprontól és a minta, valamint az időpont személyes egyeztetése megoldhatatlan, kérjük, hogy a szükséges további információkért, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szükség van előleg fizetésére?

A tetoválás megrendelésekor előleget veszünk fel. Kisméretű tetoválások esetén ez az összeg nem jelentős, viszont a több alkalom alatt elkészíthető nagyméretű tetoválások esetében az előleg tetemesebb összeg. Az előleget a tetoválás elkészültekor (a készítés utolsó időpontján) vonjuk le, addig lényegében ezzel az összeggel foglalod le az időpontjaidat.

Mennyi időn belül lehet időpontot kapni?

Stúdiónk a kiváló minőségről híres, ezért a várakozási idők gyakran hosszúak, illetve összetettebb minták esetén a tetoválónak is szüksége van felkészülési időre. Kisebb, egyszerűbb minták esetében viszonylag hamar találunk időpontot. Arra kérünk, hogy csak olyan időpontokat foglalj le, amelyeket be is tudsz tartani, különben nem csak a tetoválónak okozol gondot, de másokat is feleslegesen várakoztatsz!

Lemondható-e a megbeszélt időpont?

Természetesen. Amennyiben mégis közbejönne valami, akkor a megbeszélt időpont előtt minimum 72 órával telefonon kell értesítened minket, különben elveszíted az előleget! Kérjük tartsd szem előtt, hogy nem a tetoválásért fizetsz, hanem a tetováló idejét bérled, ezen felül tetoválóink egyedi tetoválást készítenek Neked, amelyhez nyilván egy egyedi tervet kell létrehozni. Míg elérkezik a tetoválás időpontja, mi a szükséges terveket elkészítjük. Ez nem kerül külön összegbe. Az időpont egyeztetése után a visszamondott megrendelések esetében az előleget nem áll módunkban visszafizetni, de természetesen 12 hónapig beszámítjuk, amennyiben mégis elkészíttetnéd a tetoválást. Árajánlatunkat megkezdett tetoválások esetében a kezdéstől számított 12 hónapig tudjuk tartani.

Jöhet-e kísérő a tetoválás időpontjára?

Ahhoz, hogy a tetoválás procedúrája stressz-mentesen történhessen meg professzionálisan felszerelt stúdiónkban nyugodt körülményeket biztosítunk. Neked az anyagi feltételeken túl az idődre és a kitartásodra van szükség. Arra kérünk, hogy a tetováltatáshoz ne hozz magaddal 18 év alatti személyt!

Foglalkozunk-e régi minták takarásával?

Igen, de azzal tisztában kell lenned, hogy egy régi, elfuserált tetoválás eltakarásakor Neked sokszor rengeteg kompromisszumot kell kötnöd és hallgatnod kell a tetováló tanácsaira, aki legjobb tudása szerint próbálja megoldani a feladatot, úgy, hogy az új tetoválásod az életed hátralévő felében valóban dísze legyen a bőrödnek.

Használunk-e UV festéket?

Jelenleg nem.

Mi a minta tervezésének menete?

Készítünk Neked egy tervet, amelyet a lefoglalt időpont előtt néhány nappal, személyesen, vagy e-mailen, facebookon keresztül eljuttatva hozzád tudsz véleményezni, és ha valamit változtatni szeretnél rajta, az időpontodig van még idő alakítani a mintán. Ne sajnáld az időt a személyes megbeszélésre! Minél több részletet megbeszéltek a tetoválóval, annál nagyobb eséllyel készül az elképzeléseidnek megfelelő terv már az első alkalommal. A nagyobb tetoválások egyedi méretben készülnek igazodva későbbi viselőjének testméretéhez: ehhez szabásminta levételére van szükség; a mintatervezést a rendelkezésre álló felület is befolyásolja.

Mi a tetoválás?

Tetoválás során különböző tűkonfigurációkkal a folyadékban oldott festékanyagot tetováló gép segítségével a legfelső bőrréteg alá szúrjuk. Ehhez egyszer használatos steril tűket, markolatokat használunk, melyek a tűk irányításához szükségesek. A felhasznált festékeket tetoválás előtt kis, egyszer használatos kupakokba töltjük, melyeket-az összes felhasznált tűvel, tűmodullal, markolattal együtt- veszélyes hulladékként elszállíttatunk. A tetoválás során különböző intenzitású fájdalom, utána legtöbbször órákig tartó sebfájdalom, horzsoláshoz hasonló fájdalom érezhető. Általában a tetoválás alatt és után vér illetve váladék jön a sebből. Duzzanat kialakulása is lehetséges. Adott esetben a gyógyulási idő után var képződik a tetovált felületen. A kész tetoválásnál nem zárható ki, hogy enyhe színváltozások (pl. halványabbá válik) alakulnak ki a gyógyulás ideje alatt, illetve az évek során. (többnyire a napsugárzástól, esetleg szolárium használatától) Legtöbb esetben ez megszüntethető a festék újabb bevitelével. Egyes emberek bőre hajlamosabb a sebesedésre, így a tetoválásuk (vagy annak csak egy része) egy ideig vagy tartósan kicsit kidudorodónak tapintható. Ennek ellenére már az elején tudnunk kell, hogy a tetoválás (ahogy a bőr is) öregszik és a színek fakulása mellett a bőr öregedési folyamata a pigmentek eltolódását okozhatja (finom vonalak durvábbá válnak).

Milyen felszereléssel dolgozik a stúdió?

Stúdiónk professzionális minőségű felszerelésekkel dolgozik, steril, egyszer használatos markolatokkal, tűkkel, tűmodulokkal, festékeink a nemzetközi piacon is elismert forgalmazótól, legális importból származnak.

Mennyibe kerül a tetoválás?

Stúdiónkban javarészt egyedi minták készülnek egyedi árakon. A tetoválás árát meghatározza a befektetett munka, a minta bonyolultsága, részletessége, mérete, a kiválasztott testfelület, bőrtípus. Nagyobb minták esetén lehetetlen pontos árat meghatározni, kisebb mintáknál a minta ismeretében több éves tapasztalat alapján tudunk egy megközelítő árat mondani.

Mennyi ideig tart a tetoválás?

Egy modern tetoválás biztonságos elkészítéséhez rengeteg felszerelés szükséges, ezért a több alkalom alatt kivitelezhető, nagyméretű tetoválások esetén egy nekiülést minimum 3, maximum 6 órában határozunk meg. Az elszámolás órabérben történik az aznapi munka elvégzésekor, de alkalmanként minimum 3 órát akkor is felszámolunk, ha az ülés a mi hibánkon kívül nem éri el a 3 órát. Kisebb, egy alkalommal elkészíthető tetoválások esetén nagyjából meg lehet határozni, mennyi ideig tart azt elkészíteni, de egy nagy, több nekiülést igénylő minta esetében, mint pl. egy háttetetoválás ez szinte lehetetlen.

Van-e garancia az elkészült tetoválásra?

Garanciát az elkészült tetoválásra kizárólag abban az esetben tudunk vállalni, ha a tetoválás gyógyítása az általunk leírtak alapján történik. Amennyiben tetoválásod garanciális javításra szorul, közvetlenül a gyógyulási idő lejárta után mutasd meg a tetoválónak és konzultálj vele a továbbiakról!

Mit tegyen, mit ne tegyen az ember a tetováltatás előtt?

Arra kérünk, hogy a tetoválást megelőző 24 órában ne fogyassz nagyobb mennyiségű alkoholt, kábítószert, vagy vérhígító hatású gyógyszert (amennyiben a gyógyszert nem orvosi utasításra szeded). A tetoválást megelőző 1 hétben kerüld az erős napsugárzást és ne használj szoláriumot, barnító krémet! Megkönnyíti a munkát és a gyógyulást is gyorsítja, ha tetoválás előtt legalább egy héttel a bőrfelület krémezéssel elő van készítve. Mivel esetenként több órát töltesz a stúdióban, készülj fel innivalóval, csokival, szendviccsel, éhgyomorra tetováltatni rosszulléttel járhat!